Sarita Lorena

Sarita Lorena Omdat haar moeder de liefde achterna gaat, verhuist Sarah de Sousa Gonçalves (1997) op haar negende vanuit Brazilië naar Nederland. Naar Zeeland, om precies te zijn. Sarah, die alleen Engels en Portugees spreekt, komt terecht op een dorpsschool met dertig leerlingen. Een cultuurshock is dan ook een understatement. Maar de grootste verandering voor Sarah: “Het weer. Daar ben ik nog steeds niet aan gewend.” Toch vindt ze uiteindelijk haar draai in de Hollandse kou.

Haar jeugd op het Zeeuwse platteland maakt van haar een echte Zeeuw: vastbesloten, direct, geen blad voor de mond. Dat ze klein van stuk is, helpt ook. “Mensen namen me niet meteen serieus, liepen over me heen, jongens plaagden me altijd. Ik heb al jong geleerd om voor mezelf op te komen.” Thuis is er altijd muziek. Als jong meisje droomt Sarah al van het podium. “Later word ik zangeres”, vertelt ze haar moeder. Vanaf haar elfde schrijft Sarah haar eigen nummers. Eerst in het Engels: blije, poppy liedjes die ze ten gehore brengt tijdens de jaarlijkse talentenjacht op school. Als ze een jaar of vijftien is, stapt ze over naar het Nederlands, met een meer urban sound. Sarah ontdekt dat muziek haar helpt bij haar persoonlijke struggles. Het schrijven – over haar eigen onzekerheden, verkeerde beslissingen, foute vrienden, ongezonde relaties – werkt helend. “Mijn pijn zet ik om in muziek. Als ik mijn gedachten opschrijf, voel ik mijn hart lichter worden.” Met een vriend neemt ze tracks op, een mix van R&B, hiphop en Latin, die ze via Instagram de wereld instuurt. Ze wordt opgepikt door FunX, die haar eind 2018 uitnodigt om mee te doen aan Talent Vibes. En dan gaat het snel. Sarah wordt Sarita Lorena en brengt nog tijdens de talentenjacht in eigen beheer de track Laat Me Niet Los uit. Ze wordt uiteindelijk tweede bij FunX, tekent bij Sony Music Entertainment.

Nieuwe singles en spraakmakende features staan al op de planning. Een vliegende start dus voor de jonge Braziliaanse, maar in haar ogen nog maar het begin: Sarita Lorena wil internationaal. De wereld veroveren met R&B en Latin, in het Portugees en Spaans, samenwerken met grote, internationale artiesten. Haar geheime wapen: Lori en Rita, haar muzikale alter ego’s. “Lori is mijnBraziliaanse,sassykant: uitbundig, flirterig, outgoing. Bij Lori hoort vrolijkheid, feesten, dansmuziek. Rita staat met haar rustigere vibe voor mijn gevoelige kant, mijn diepste gedachten en emoties. Via Lori en Rita laat ik in mijn muziek verschillende kanten van mezelf zien. Het is mijn manier om mijn verhaal te vertellen.” Sarita Lorena is here to stay. Met haar Braziliaanse energie en Zeeuwse vastberadenheid, ligt de wereld aan haar voeten.